Kort oppsummert

  • Klæbu og Lensvik møtes i en fotballkamp på Sørborgen kunstgressbane på søndag

  • Begge lagene søker revansj etter en skuffende sesong i fjor

  • Blant nye spillere for Klæbu er Rasmus Andreasen fra Bodø/Glimts ungdomsakademi.

  • Lensvik har hentet Sondre Ysland fra Orkla, en lokal spiller med omfattende erfaring fra 3.divisjon.

  • Hjemkomsten til Ysland er viktig da Lensvik fokuserer på å rekruttere lokale spillere fra gamle Agdenes kommune.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av våre journalister.
Les mer om hvordan vi forholder oss til kunstig intelligens.

Snøen er foreløpig på retrett rundt banen i Klæbu og noen antydninger til vår pipler frem. Et sikkert vårtegn er at flere å flere blir å se på breddefotballtreninger rundt omkring og den samme trenden finner vi også hos Klæbu.

– Vi har hatt et voldsomt treningsoppmøte den siste tiden og torsdag var vi 22 seniorspillere på trening. Det er ekstra gledelig å se at noen av de som ga seg i fjor nå har kommet tilbake, sier Klæbu-trener Christer Johansen.

Rasmus Andreasen Foto: Robert Presthus

Begynner å nærme seg

Klæbu endte tredje sist i 6.divisjon avdeling 5 i fjor, med samme poengsum som laget på siste og nest sisteplass. Gjennom vinteren har noen spillere forlatt grønntrøyene mens noen har kommet til og en av de nyankomne er Rasmus Andreasen med en fortid i ungdomsakademiet til mektige Bodø/Glimt.

– Rasmus har blitt bedre og bedre utover vinteren her og selv om det vises at det er seks år siden han spilte fotball sist, så ser vi at det bor mye i han. Han er nok ikke helt klar for startelleveren ennå, men det begynner å nærme seg, sier Johansen.

Spillerne skal være lokale

Mens Andreasen er det nærmeste vi kan kalle en stjerne på Klæbu-laget så har Lensvik hentet hjem breddekrutt i vinter i form av Sondre Ysland fra Orkla. Ysland kommer fra Lensvika hvor faren hans er rektor på den lokale skolen og broren Even spiller også på laget.

Ysland har 91 kamper for Orkla sitt førstelag i 3.divisjon og i NM, men han vender nå hjem til moderklubben som bror Even var med å starte for fire år siden.

– Det gikk jo ganske dårlig i fjor med en sisteplass på tabellen hvor høydepunktet var seieren over Frøya. Vi startet laget under pandemien når noen lokale ungdommer ville begynne å spille fotball og vi holder hardt på at spillerne skal ha tilhørighet til gamle Agdenes kommune. Det å få tak i Sondre er jo en kjempeovergang for vår del og det kommer nok til å ha ringvirkninger utover på hele laget, sier lagleder Torstein Moe.

KAMPEN SER DU DIREKTE PÅ KLÆBUPOSTEN OG AVISA S-T PÅ SØNDAG. KAMPSTART 16:00